Torta di cioccolato ricette
Här kommer receptet på den italiensk chokladkakan som vi gjorde idag. Den smakar otroligt gott :D
Till ca 8 personer
Ingredienser:
» 300 gr mörk block choklad, 70% kakao och även lite till garnering
» 1 dl socker
» 100 gr smör
» 5 ägg
» 2 msk vetemjöl
» 1 tsk kakao
» florsocker
» smör till formen
» mjöl till formen
» 3dl grädde till garnering
1. Bryt block chokladen i små bitar och smält sen chokladen och smöret i ett vattenbad. Blanda ordentligt och låt sen chokladblandningen svalna lite.
2. Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggulorna och sockret poröst. Sikta ner mjölet och kakaon i äggulorna, blanda ordentligt. Blanda sist ner chokladblandningen i äggulorna.
3. Vispa äggvitorna och en nypa salt till ett hårt skum. Tillsätt de vispade äggvitorna skedvid i chokladsmeten. Vitorna ska inte vispas eller vändas ner utan man "skär" med en sked i smeten, hela tiden i samma riktning, uppifrån och ner tills man får en jämn chokladbrun smet.
4. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, häll i smeten.
5. Grädda i ungen på 160° i ca 30 min. Kakan ska inte bli genomgräddad, den ska vara kladdig i mitten.
6. Låt kakan svalna. Pudra över florsocker så att hela kakan täcks och blir vit. Riv eventuellt över lite chokladflarn. Servera rumstempererad med vispad grädde.
Till ca 8 personer
Ingredienser:
» 300 gr mörk block choklad, 70% kakao och även lite till garnering
» 1 dl socker
» 100 gr smör
» 5 ägg
» 2 msk vetemjöl
» 1 tsk kakao
» florsocker
» smör till formen
» mjöl till formen
» 3dl grädde till garnering
1. Bryt block chokladen i små bitar och smält sen chokladen och smöret i ett vattenbad. Blanda ordentligt och låt sen chokladblandningen svalna lite.
2. Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggulorna och sockret poröst. Sikta ner mjölet och kakaon i äggulorna, blanda ordentligt. Blanda sist ner chokladblandningen i äggulorna.
3. Vispa äggvitorna och en nypa salt till ett hårt skum. Tillsätt de vispade äggvitorna skedvid i chokladsmeten. Vitorna ska inte vispas eller vändas ner utan man "skär" med en sked i smeten, hela tiden i samma riktning, uppifrån och ner tills man får en jämn chokladbrun smet.
4. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, häll i smeten.
5. Grädda i ungen på 160° i ca 30 min. Kakan ska inte bli genomgräddad, den ska vara kladdig i mitten.
6. Låt kakan svalna. Pudra över florsocker så att hela kakan täcks och blir vit. Riv eventuellt över lite chokladflarn. Servera rumstempererad med vispad grädde.
Postat av: Karin
låter väldigt gott! :D Ska nog passa på att baka den i helgen!!